Wegcriterium AV Molenland

Het Criterium vind nu reeds enkele jaren plaats en steeds was er een heel grote opkomst voor deze wedstrijden. Sedert Corona is het terug wat zoeken naar een goede en leuke formule die aanslaat bij een breder publiek binnen onze vereniging.

Het Criterium blijft bestaan uit een 15 a 20 tal wegwedstrijden, trails en een pistewedstrijd, qua diversiteit kan dit tellen.

Het concept blijft min of meer bestaan, wie deelneemt aan 7 wedstrijden komt in aanmerking voor het eindklassement. Enkel wie lid is van AV Molenland en MET clubtrui aantreedt in wedstrijden komt in aanmerking voor de punten.

Er wordt in gedurende het jaar een kalender gemaakt naargelang de wedstrijden vrijgegeven worden door de organisaties en sedert dit jaar worden ook alle afstanden in rekening gebracht voor zowel mannen als vrouwen ( dit is verandering ten opzichte van voorgaande jaren) dit om onze seniores en masters te stimuleren om deel te nemen aan deze wedstrijden en massaal aanwezig te zijn in onze oranje blauwe kleuren.

Puntentelling heel eenvoudig:

  • Wie algemeen wedstrijd wint krijgt 40 punten
  • Wie algemeen tweede wordt krijgt 37 punten
  • Wie algemeen derde wordt krijgt 34 punten
  • Verder krijgt de eerste Molenlander 30 punten, de tweede 29 punten,...
  • De 7 beste wedstrijduitslagen tellen worden behouden, de overige wedstrijden tellen mee voor 2 extra punten.

Vanaf dit jaar wordt er ook geen onderscheid gemaakt tussen senioren en masters dit is dus één categorie in de eindtabellen.

We proberen na elke wedstrijd een verslagje op te maken met uitslagen ( op facebookpagina AVMO) en eventueel toegestuurde foto's, wel zeggen dat enkel senioren en masters en die verslagen opgenomen worden, wat niet wil zeggen dat we niet fier zijn op prestaties van jongere atleten in sommige wedstrijden, maar dit is niet de doelgroep van het wegcriterium.

Met vragen of opmerkingen over dit alles, over uitslagen, voorstellen kunnen altijd via verschaevebart75@gmail.com of rudi.rebbe@telenet.be. Of via leuke babbel in het clubhuis na training op woensdag of vrijdag.

Na het seizoen wordt een etentje georganiseerd waar alle deelnemers van ons criterium worden uitgenodigd en de laureaten die minimum aan 7 wedstrijden deelnamen in de bloemetjes gezet.